Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Gourmet απολαύσεις...


Enter the suchi chic


Για όλους εσάς που λατρεύετε να συνδυάζετε την πολυτέλεια με τη διασκέδαση και ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που πιστεύουν ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, δημιουργήσαμε τις gourmet απολαύσεις.


Σπιτικό σούσι


Υλικά:

• 4 φύλλα φύκι nori.

• Καπνιστός σολομός ή τόνος ή καβουρόψιχα.

• Αβοκάντο ή αγγούρι ή καρότο.

• Ρύζι για σούσι (μαγειρεμένο).

• Wasabi.

• Σάλτσα σόγιας.

• Πίκλες πιπερόριζας (gari).


Εκτέλεση


1.__________

Βάζουμε σ’ ένα μπολ νερό και λίγο ξύδι για να βρέχουμε τα χέρια μας (ή την κουτάλα) ώστε να μην κολλάει το ρύζι όταν θα το απλώνουμε επάνω στο nori. Κόβουμε τα υλικά σε λεπτές λωρίδες.

2.__________
Βάζουμε ένα φύλλο nori επάνω στο bamboo mat. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχιά. Βάζουμε το ρύζι στη σκληρή πλευρά, διαφορετικά δεν θα κολλήσει. Απλώνουμε το ρύζι σε στρώμα πάχους 4 - 6 χιλιοστών. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγο wasabi εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση. Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.
3.__________

Κρατάμε το ρολό με το αριστερό χέρι και με το δεξί το ραντίζουμε με νερό. Εάν δεν το βρέξουμε, το φύκι θα είναι πολύ σκληρό για να το μασήσουμε. Επειδή το ρύζι κολλάει πολύ όπως θα έχετε παρατηρήσει, βρέχουμε το μαχαίρι μας συνέχεια καθώς κόβουμε τα ρολά σε φέτες.
4.__________

Σερβίρισμα: Βάζουμε τα σούσι μας σε μία πιατέλα. Μαζί με τα σούσι βάζουμε μια μικρή ποσότητα wasabi στην άκρη του πιάτου, καθώς επίσης και λίγα φύλλα gari (πίκλες πιπερόριζας). Το gari χρησιμεύει για να καθαρίζει τη γεύση από τον ουρανίσκο μεταξύ των διαφορετικών ειδών σούσι. Σε ξεχωριστό μπολάκι βάζουμε λίγη soy sauce, όπου προαιρετικά προσθέτουμε λίγο από το wasabi και ανακατεύουμε. Εκεί βουτάμε το σούσι μας λίγο πριν το φάμε.


Αναδημοσίευση από

το Glam & Style Φεβρουαρίου

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger template 'TotuliPink' by Ourblogtemplates.com 2008 | Distributed by Blogger Templates Blog

Back to TOP